Toetsanalyses

Helpende Hand Bij Onderwijs is er ook voor leerkrachten.

Scholen gebruiken een leerlingvolgsysteem. Ieder schooljaar worden een aantal toetsen afgenomen waarmee de vordering van de leerlingen gemeten kan worden.

De verwerking van deze toetsen en dan vooral het maken van  foutenanalyses is een tijdrovende klus, zeker als u een grote klas hebt met veel zorgleerlingen.

Voor het maken van foutenanalyses heb ik voor een aantal toetsen een excel-document ontwikkeld. U kunt dan heel simpel door een 1 te noteren bij de vraag die fout werd gemaakt een foutenanalyse maken. De pdf-documenten zijn als voorbeeld op de site gezet. Als u besluit om één of meer documenten te bestellen krijgt u van mij een DVD of een mail met alle bestelde formulieren op naam van uw school.

Na een tip van een leerkracht heb ik alle foutenanalyses beveiligd met een wachtwoord. Ook heb ik als extra beveiliging bij alle spellingformulieren de woorden gereduceerd tot alleen de eerste letter met de spellingcategorie. Op de formulieren die u eventueel bestelt staan de woorden wel uitgeschreven. Ik heb dit gedaan om uit te sluiten dat kinderen of ouders tóch de opgaven zien. Bent u geïnteresseerd in één van de formulieren, dan verzoek ik u een mail te sturen. U ontvangt dan via de mail een wachtwoord. Uiteraard ontvangt u alleen een wachtwoord als u een wachtwoord aanvraagt met u school-e-mailadres. Dit voorkomt dat ook ouders antwoorden van bv een dictee kunnen zien. Het kan niet de bedoeling zijn dat de citotoetsen openbaar toegankelijk zijn.

Excuses voor de extra handelingen.

>> Bekijk voorbeelden in pdf-formaat
>> Bekijk de prijzen

Wilt u het graag eens uitproberen? Dat kan! Ik heb een proefexemplaar gemaakt met een gedeelte rekenen/wiskunde, spelling en woordenschat.

>> download het voorbeeld om te testen

Bestellen kan door mij een mail te sturen waarin u precies aangeeft welke formulieren u graag zou willen ontvangen. Stuurt u mij in die mail ook meteen een logo van uw school. Dan wordt dat op uw formulieren gezet zodat deze alleen door uw school te gebruiken zijn.

Geef een reactie